Последвайте Гласове в Фич рейтингс (Fitch Ratings) предупреди, че британската икономика

...
Последвайте Гласове в Фич рейтингс (Fitch Ratings) предупреди, че британската икономика
Коментари Харесай

Фич прогнозира, че Великобритания ще влезе в дълбока рецесия

Последвайте " Гласове " в 
" Фич рейтингс " (Fitch Ratings) предизвести, че английската стопанска система ще навлезе в интервал на дълбока криза, защото бързото повишение на лихвените проценти утежнява въздействието на енергийната рецесия и свиването на стопанската система в еврозоната, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на ДПА.

В резултат на сериозната неустойчивост на английските финансови пазари и пред вероятността от ново внезапно повишаване на лихвите, " Фич " понижи прогнозата си за английския Брутният вътрешен продукт за 2023 година до -1 на 100. Според прогнозата от септември свиването трябваше да е единствено с 0,2 на 100. Рейтинговата организация залага на възобновяване през 2024 година до 1,8 на 100.
Според " Фич " до декември 2022 година главният лихвен % в страната ще се повиши до 4,24 на 100 по отношение на сегашните 2,25 на 100, а през второто тримесечие на 2023 година ще доближи даже 5 на 100.
Миналата седмица " Фич " понижи вероятността за суверенния рейтинг на Англия до " отрицателна " от " постоянна ", като се аргументира с предвижданите съществени данъчни понижения и високия бюджетен недостиг. Кредитният рейтинг на страната беше доказан до АА-.
Източник: epicenter.bg

 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР